Nieuws

Energielabel wordt duur in 2021, regel het daarom nu!

Staat u op het punt om uw woning te verkopen? Dan heeft u een energielabel nodig! Heeft u deze nog niet? Dit kunt u bij De Raad Makelaars aanvragen!


De Raad ontvangt duurzaamheidslabel van wethouder Knape

Eerder deze week heeft De Raad Bouw het “Groen, Goed, Groei label” van de Katwijkse wethouder Jacco Knape in ontvangst mogen nemen. Dit label wordt uitgegeven door stichting 20Duurzaam20 met het doel de Katwijkse bedrijven nog duurzamer te maken.


Nieuw bij De Raad Makelaars: vaste courtagetarieven

De Raad Makelaars is een nieuwe weg in geslagen met vaste courtagetarieven en uitbreiding van het mediapakket.


Open Huis Deverpoort in Lisse

De 18 multifunctionele bedrijfsunits in Lisse zijn donderdag 12 juli te bezichtigen tijdens het Open Huis van 16.00-18.00 uur. De Rabobank zal aanwezig zijn voor financiële vragen en onze makelaars kunnen u alles over de mogelijkheden en de nog beschikbare units vertellen. www.deverpoort.nl


Bouw gestart bij project Deverpoort in Lisse!

Er wordt inmiddels hard gewerkt aan 18 multifunctionele bedrijfsunits, centraal gelegen in de Bollenstreek.


Update: uitbreiding Business Center Haarlem

De uitbreiding van bedrijfsverzamelgebouw Business Center Haarlem aan de Bingerweg 18 in het hart van Business Park Waarderpolder is in volle gang.


Deverpoort: 18 multifunctionele bedrijfsunits

Momenteel realiseert De Raad Bouw op bedrijvenpark Dever in Lisse project Deverpoort: 18 multifunctionele bedrijfsunits aan de Vennestraat.


Nieuwe kantoorruimtes te huur in Waarderpolder!

Per 1 december 2017 zijn er nieuwe kantoorruimtes te huur in de Waarderpolder! De ruimtes hebben een industriële look met veel glaswerk en om het helemaal af te maken beschikt de gezamenlijke ruimte over een dakterras. Een hele fijne en moderne werkomgeving dus!


Kerstlunch in Crown Business Center

In navolging op het succes van vorig jaar organiseren de diverse Crown Business Centers* ook dit jaar weer een overheerlijke kerstlunch!


20 mei | Dag van de Bouw

Een geslaagde dag voor jong en oud.


Nieuwbouw woningen in lagere versnelling

Na records in 2015, zette de stijgende lijn op de woningmarkt in 2016 door. De woningmarkt nam de woningbouw in zijn kielzog mee. Vooral de nieuwbouw van woningen trok hard aan en werd de grootste groeimotor van de bouwsector.


Begin zomer meest gunstige periode om een huis te kopen.

Mensen die een huis willen kopen, hun hypotheek willen oversluiten of de rentevaste periode verlengen, zijn het goedkoopst uit in juni. In de maanden augustus en december moeten consumenten juist de hoofdprijs betalen. Dit blijkt uit onderzoek van De Hypotheekshop naar de ontwikkeling van de rentemarge - medebepalend voor de hoogte van de hypotheekrente - gedurende de perioden in een jaar. Forse renteverschillen gedurende het jaar Mark de Rijke, directeur De Hypotheekshop: ‘Uit ons onderzoek komt een duidelijk seizoenspatroon naar voren. Geldverstrekkers hanteren vanaf medio december in de eerste maanden van het jaar een hogere marge. Deze daalt fors in de maanden mei en juni en loopt eind juli weer op. In augustus wordt de hoogste marge gerekend. Vanaf september begint vervolgens een tweede periode met een lagere marge die duurt tot het einde van het jaar. Het verschil in rente tussen de week met de laagste en de hoogste rentemarge bedraagt bijna 0,3%. Uitgaande van een modale hypotheek van € 200.000,- en een rentevaste periode van 20 jaar een verschil van ruim €7.000,- bruto.’ Ontwikkeling rentemarge 2011-2016 De rentemarge kan worden vastgesteld door het verschil te nemen tussen de hoogte van de hypotheekrente en die van het basistarief. Door de gemiddelde hoogte van deze rentemarge over meerdere jaren per weeknummer te berekenen, wordt de ontwikkeling daarvan in de loop van een jaar zichtbaar. De Hypotheekshop is in haar onderzoek uitgegaan van de 10-jaarshypotheekrente (NHG) en kapitaalmarktrente in de periode 2011-2016. (bron: IvRM)


Explosief gestegen vraag naar nieuwbouwwoningen

Het lukt gemeenten en marktpartijen niet om voldoende nieuwbouwwoningen op de markt te brengen. Daardoor dreigt het woningtekort in een aantal woningmarktregio’s verder op te lopen. Dat zegt de NEPROM, branchevereniging van projectontwikkelaars. De verkoopcijfers lieten in 2016 opnieuw een stijgende lijn zien. Vorig jaar werden ongeveer 34.000 nieuwbouwwoningen verkocht. Zo’n 10% meer dan in 2015. Dat hadden er volgens de NEPROM veel meer kunnen zijn als er voldoende nieuw aanbod op de markt bij was gekomen. Dat lukt volgens de projectontwikkelaars niet, omdat er te weinig bouwlocaties beschikbaar zijn en de capaciteit in de bouwsector te kort schiet. In 2016 zakte het aantal te koop staande nieuwbouwwoningen tot onder de 8.000. Dat is veel minder dan in de periode voor 2008, toen er voortdurend rond de 15.000 nieuwbouwwoningen te koop stonden. Het nieuwe aanbod kan de sterke groei in de vraag gewoonweg niet bijhouden.


Kerstlunch voor Crown Members groot succes!

Op woensdag 21 december heeft in bijna al onze Crown Business Centers gelijktijdig een gezellige kerstlunch plaatsgevonden. Veel Crown Members gaven gehoor aan de inschrijving en konden onder het genot van een hapje en drankje elkaar (nog) beter leren kennen. De tafels waren gedekt in kerstsfeer en de kerstmuziek schalde door de speakers. Gezien het succes en het enthousiasme van de deelnemers kan het zo maar zo zijn we dit in 2017 zullen herhalen!


Aantal verkochte woningen stijgt in november

Ook in november is het aantal verkochte woningen gestegen!