Nieuws

20 mei | Dag van de Bouw

Een geslaagde dag voor jong en oud.


Nieuwbouw woningen in lagere versnelling

Na records in 2015, zette de stijgende lijn op de woningmarkt in 2016 door. De woningmarkt nam de woningbouw in zijn kielzog mee. Vooral de nieuwbouw van woningen trok hard aan en werd de grootste groeimotor van de bouwsector.


Begin zomer meest gunstige periode om een huis te kopen.

Mensen die een huis willen kopen, hun hypotheek willen oversluiten of de rentevaste periode verlengen, zijn het goedkoopst uit in juni. In de maanden augustus en december moeten consumenten juist de hoofdprijs betalen. Dit blijkt uit onderzoek van De Hypotheekshop naar de ontwikkeling van de rentemarge - medebepalend voor de hoogte van de hypotheekrente - gedurende de perioden in een jaar. Forse renteverschillen gedurende het jaar Mark de Rijke, directeur De Hypotheekshop: ‘Uit ons onderzoek komt een duidelijk seizoenspatroon naar voren. Geldverstrekkers hanteren vanaf medio december in de eerste maanden van het jaar een hogere marge. Deze daalt fors in de maanden mei en juni en loopt eind juli weer op. In augustus wordt de hoogste marge gerekend. Vanaf september begint vervolgens een tweede periode met een lagere marge die duurt tot het einde van het jaar. Het verschil in rente tussen de week met de laagste en de hoogste rentemarge bedraagt bijna 0,3%. Uitgaande van een modale hypotheek van € 200.000,- en een rentevaste periode van 20 jaar een verschil van ruim €7.000,- bruto.’ Ontwikkeling rentemarge 2011-2016 De rentemarge kan worden vastgesteld door het verschil te nemen tussen de hoogte van de hypotheekrente en die van het basistarief. Door de gemiddelde hoogte van deze rentemarge over meerdere jaren per weeknummer te berekenen, wordt de ontwikkeling daarvan in de loop van een jaar zichtbaar. De Hypotheekshop is in haar onderzoek uitgegaan van de 10-jaarshypotheekrente (NHG) en kapitaalmarktrente in de periode 2011-2016. (bron: IvRM)


Explosief gestegen vraag naar nieuwbouwwoningen

Het lukt gemeenten en marktpartijen niet om voldoende nieuwbouwwoningen op de markt te brengen. Daardoor dreigt het woningtekort in een aantal woningmarktregio’s verder op te lopen. Dat zegt de NEPROM, branchevereniging van projectontwikkelaars. De verkoopcijfers lieten in 2016 opnieuw een stijgende lijn zien. Vorig jaar werden ongeveer 34.000 nieuwbouwwoningen verkocht. Zo’n 10% meer dan in 2015. Dat hadden er volgens de NEPROM veel meer kunnen zijn als er voldoende nieuw aanbod op de markt bij was gekomen. Dat lukt volgens de projectontwikkelaars niet, omdat er te weinig bouwlocaties beschikbaar zijn en de capaciteit in de bouwsector te kort schiet. In 2016 zakte het aantal te koop staande nieuwbouwwoningen tot onder de 8.000. Dat is veel minder dan in de periode voor 2008, toen er voortdurend rond de 15.000 nieuwbouwwoningen te koop stonden. Het nieuwe aanbod kan de sterke groei in de vraag gewoonweg niet bijhouden.


Kerstlunch voor Crown Members groot succes!

Op woensdag 21 december heeft in bijna al onze Crown Business Centers gelijktijdig een gezellige kerstlunch plaatsgevonden. Veel Crown Members gaven gehoor aan de inschrijving en konden onder het genot van een hapje en drankje elkaar (nog) beter leren kennen. De tafels waren gedekt in kerstsfeer en de kerstmuziek schalde door de speakers. Gezien het succes en het enthousiasme van de deelnemers kan het zo maar zo zijn we dit in 2017 zullen herhalen!


Aantal verkochte woningen stijgt in november

Ook in november is het aantal verkochte woningen gestegen!


MATCHMAKER: Nieuw platform in makelaarsland.

U wilt verhuizen, maar durft nog niet de stap te zetten omdat het niet makkelijk is een nieuwe woning te vinden in het huidige aanbod. Aan de andere kant kan het zo zijn dat je niet een woning te verkopen hebt maar wel een woning zoekt en steeds maar niets vindt. De Raad Matchmaker probeert deze partijen samen te brengen en hiervoor lanceren wij de website www.deraadmatchmaker.nl Een platform waar wij deze partijen proberen samen te brengen. Lees meer over De Raad Matchmaker!


Nieuwbouwontwikkeling Lammenschans krijgt steeds meer vorm.

Woensdag 9 maart is de informatiemiddag en avond goed bezocht. De bezoekers waren enthousiast over het getoonde plan welke weer iets was aangepast. Plattegronden en visuals zullen spoedig op onze site zichtbaar zijn. Heeft u interesse? Mail uw naw-gegevens en e-mailadres naar info@deraadmakelaars.nl


Even voorstellen..

Even voorstellen.. aan Mark Hendrikx


Haarlem Business Awards

Niemand minder dan Martijn Aslander zal u tijdens de Haarlemse Business Awards 2015 inspireren, boeien en laten lachen. Dit event beleeft zijn tweede editie.


De Bloem op TV!

Afgelopen zaterdag was nieuwbouwproject De Bloem in Rijnsburgs te zien bij het programma RTL Woontips op RTL 4.


35 woningen in Weideveld

Op dinsdag 7 juli 2015 ondertekenden wethouder Jan Leendert van den Heuvel en directeur Paul Brandjes van De Raad Bouwontwikkeling B.V. de overeenkomst voor de bouw van 35 woningen in woonveld 3 van Weideveld.


Taxatiedag van De Raad Makelaars

“We hebben ruim veertig aanmeldingen gekregen. Dat betekent dat Pieter en ik een heel vol programma hadden. De hele dag stond bomvol met afspraken. Het was ontzettend leuk om te doen.


Woningen Te Koop op de kassabon

‘Het is een experiment en een ludieke manier om mensen te bereiken’, aldus Pieter Kuijt van De Raad Makelaars.


Woon- en huizendag 30 mei a.s.

Deze dag organiseren we, in samenwerking met verschillende partners, om je te informeren over je financiële mogelijkheden en wellicht ook in de zoektocht naar een nieuwe woning(inrichting).